Kyststien

Stavern er et perfekt utgangspunkt for flotte opplevelser langs kysten. En sykkeltur eller en spasertur på Kyststien er et must! Sykler kan leies.

Kyststien gir deg en unik vandreopplevelse i et vakkert kulturlandskap

I Stavern starter Norges lengste merkede kyststi, ca 35 km kan du vandre langs sjøkanten, forbi 17 campingplasser, 3000 sommerhytter blant solblanke svaberg og en herlig lukt av tang og tare. En unik vandreopplevelse i vekslende kystnatur på blåmerket sti.

Man vandrer ut gjennom Brunlanes som er rik på oldtidsminner. Tallrike funn forteller at her har det bodd mennesker i flere tusen år. De funnene som er gjort på gården Austein tyder på at mennesker har slått seg ned her da isen trakk seg tilbake for ca 10.000 år siden. Få bygder i Norge kan oppvise så mange og interessante funn fra steinalderen og jernalderen.

Små fiskerlandsbyer som Nevlunghavn og Helgeroa passeres, likeledes Mølen som er en en gigantisk morene fra istiden. Her er mange imponerende steinrøyser fra eldre jernalder. Her finnes særegen natur, botanisk og geologisk. Like ved ligger Berg gamle steinkirke fra 1100-tallet og en gammel mølle fra 1700-tallet som er restaurert og inneholder bygdemuseum.